Ooops. Gammel plattform..

Vi har nye nettsider. Du finner vårt nye infosenter her.
Ønsker du å ta kontakt? Gå til kontaktsiden.

There was a problem loading the comments.

Ta service på garasjeporten selv

Infosenter  »  Spørsmål og svar (Teknisk FAQ)  »  Viser artikkel

  Utskrift
En garasjeport skal gå så lett som overhode mulig - hovedprinsippet er at det er fjærene som skal ta tyngden, mens motoren kun hjelper til.

Ingen porter er vedlikeholdsfrie - så du må minst 1 gang i året gjøre følgende:

  • Ta en visuell sjekk på porten. Se til at trinsehjul, vaiertrinsehjul og vaiere er intakte. Om det mangler et kulelager eller vaiere er frynsete så bør dette skiftes.
  • Smør deretter opp alle bevegelige deler. Her er det meget viktig å smøre kulelagrene til alle trinsehjul (de i sideskinner - samt evt vaiertrinsehjul i toppen) og alle beslag der metall møter metall. Dersom man har torsjonsfjær (kjennetegnes ved at en spiralfjær er montert på en aksling enten rett over porten eller bak i rommet) så er det viktig at denne smøres for å unngå rust. Vi anbefaler å benytte en tyntflytende olje på sprayboks som både renser- og smører. Vi bruker en spesialolje til dette som du får kjøpt i nettbutikken: https://portspesialisten.com/fjernkontroll/vedlikeholdsspray-til-garasjeport/

  • Frikoble porten fra motoren med den røde snoren (nødåpner) dersom du har en elektrisk portåpner. Vi skal nå løfte porten opp og ned manuelt for å se at den går lett og at vi ikke møter hindringer. Om du løfter porten rolig opp til midten av åpningen og slipper den der så skal porten bli stående i midtstilling. Da er porten i balanse og fjærene jobber optimalt. Tommelfingerregelen er at du skal kunne løfte porten fint med én hånd.

  • Det er også viktig at du kontroller motorens sikkerhetsfunksjon. Alle motorer skal reverse hvis de møter motstand. Dette er for å forhindre klemskader. Du kan enten teste dette ved å holde igjen porten, mens den elektriske portåpneren prøver å lukke. Et annet alternativ er å legge feks en kloss nederst i portåpningen. Se til at motor reverserer når den møter hindring. Dersom motor ikke reverserer må denne skiftes straks.

  • Husk på at garasjeporten er som regel den tyngste, bevegelige delen vi har i huset. Det er viktig å følge opp vedlikeholdet, både for din egen sikkerhet og for å øke levetiden på porten. Er du usikker på porten din - ta kontakt med en spesialist.

Del med

Relaterte Artikler

© Portspesialisten AS