There was a problem loading the comments.

Porten min stopper og snur på vei opp / ned

Infosenter  »  Spørsmål og svar (Teknisk FAQ)  »  Viser artikkel

  Utskrift
Garasjeportåpneren har en innebygget sikkerhetsfunksjon så den skal stoppe når den møter motstand eller en hindring. Dette er for å unngå personskader, skade på port og skade på garasjeportåpneren.

Dersom du oppleverer driftsstans ved at porten i løpet av åpning- eller lukking stopper og returnerer:

  1. Kontrollerer at det ikke befinner seg noen hindring i sideskinner eller ved gulv. Småstein, is og snø kan være nok til å utløse sikkerhetsreversering.
  2. Oftest er det slitasje ved porten som gjør at motoren stopper på vei ned og det er nødvendig å se over portens mekaniske deler. Kontroller vaiere, fjærer og vaiertrinsehjul. Se til at ingenting har røket eller at vaiere er flisete.
  3. Dersom det er mer enn ett år siden du smurte opp porten så bør du smøre alle de bevegelige delene (Kjøp anbefalt vedlikeholdsspray her).
Om det mekaniske på porten i orden så kan det være nok å justere hvor mye krefter motoren skal benytte på nytt. For å gjøre dette må du se i bruksanvisningen til portåpneren. Du finner en del bruksanvisninger her: Last ned bruksanvisninger.

Generelt om vedlikehold av garasjeport og garasjeportåpner:

En garasjeportåpner hjelper til med å løfte og senke porten , men det er fjærene som tar de tunge løftene.

For at garasjeportåpneren skal fungere problemfritt er det derfor nødvendig at man vedlikeholder porten samt skifter ut utsatte deler som vaiertrinsehjul, vaiere og fjærer etterhvert som disse blir utslitt. Fjærene må også være i balanse så disse bør strammes over tid.

Ved å smøre opp bevegelige deler/lagere på garasjeporten én gang i året vil levetiden økes betraktelig.

Dersom du ønsker assistanse til disse problemene og befinner deg i Oslo eller Akershus så kan vi bistå med dette. Fra kr 2190 utfører vi komplett service med justeringer og mindre reparasjoner, samt gjennomgang og oppsmøring.
Bestill service her

Del med
Takk for din tilbakemelding ang. denne artikkelen.

Relaterte Artikler


Kommentarer

Legg til Kommentar

Svar til  

© Portspesialisten AS