There was a problem loading the comments.

Behandling av Grandal Mahogny porter

Infosenter  »  Spørsmål og svar (Teknisk FAQ)  »  Viser artikkel

  Utskrift
OVERFLATEBEHANDLING / VEDLIKEHOLD AV GRANDAL MAHOGNY PORTER OG DØRER.


49b1aa9aba9876cc48c61e32fcff5268927b79b3?t=0acb08e0740f0860b133d46c94739a14


For at porten skal holde seg fin ved minst mulig vedlikehold er det viktig å gi porten den riktige behandlingen. Til mahognyporter vil vi anbefale Larco Super Secu mahognypigmentert treolje fra Larco. Dette er olje som trekker godt inn i trevirke og gir en overflate som ikke kan flasse. Oljen er også tilsatt pigment som forsinker/hindrer at porten vil falme.

Ved førstegangsbehandling anbefales to strøk med minst en dags opphold mellom behandlingene. Det er viktig å behandle hele porten, både utvendig og innvendig.

Dersom porten er førstegangsbehandlet ved fabrikk er det Larco oljen som er benyttet. Andre produkter som også kan benyttes er Trebitt fra Jotun eller Gori 88. Til utvendig bruk skal produktene være tilsatt pigment(farge). To tynne strøk er tilstrekkelig ved første behandling.

VEDLIKEHOLD:

NB! Ethvert arbeid med portens mekaniske deler må foregå med den største oppmerksomhet. Fjærer, wiretrinser, wire og festepunkter er utsatt for store strekkrefter og kan forårsake alvorlig skade.

Arbeid med disse deler bør utføres av kvalifisert personell.

Av hensyn til portens varighet og driftssikkerhet vær nøye med vedlikehold.

Kontroller jevnlig trinser, fjærer og wirer.

Rengjør og smør alle mekaniske bevegelige deler minst 1 gang pr. år med smøreolje.

Etterbehandling av treverket skal foretas når portoverflaten virker tørr, dvs. når vann ikke lenger preller av på overflaten. Rengjør porten godt før et nytt tynt strøk olje påføres, gjerne med en fille. Løden i mahogny materialet fremkommer også bedre jo oftere behandlingen foretas.

Vi vil ikke anbefale å behandle portene med produkter som gir en fyldig overflate som kan flasse, for eksempel Benarolje eller tilsvarende.

NB! Filler som er brukt til oljing kan være selvantennende.


Del med
Var denne artikkelen nyttig?  

Kommentarer

Legg til Kommentar

Svar til  

© Portspesialisten AS