Sunmatic Optimal fungerer ikke

Utskrift
Står din Sunmatic Optimal / GDX bom fast og det blinker på LED-lysene?

cade22b81c241ecdceb3f8a6eb16eb5b1d14bea6?t=1830effb7e275490f8cef99041a0e09f

Vi får stadig vekk telefoner om defekte Sunmatic Optimal og Sunmatic GDX. Derfor synes vi det var på tide og lage en artikkel som omhandler dette.

Det er solgt veldig mange portåpnere av merket Sunmatic her i Norge. Dette ble hovedsakelig solgt gjennom byggevarekjeder som Maxbo, OBS, Byggmakker osv.

Dessverre gikk Sunmatic konkurs for en del år tilbake. Vi mistenker at dette skjedde på grunn av for høy andel reklamasjoner.

Finnes ingen reservedeler

Det er et problem med styringskortene i Sunmatic. Releene som er benyttes er ikke driftsikre og vil etter en tid kutte ut. Noen kunder har hatt portåpneren sin i 2 måneder, mens andre har hatt den i 10 år før problemet viser seg.

Dessverre finnes det ingen reservedeler å få tak i til Sunmatic så dette kan ikke repareres.

Det eneste vi ber kunden om å gjøre er å forsøke å programmere motoren på nytt, selvom dette sjelden gir utslag. Her finner du bruksanvisningen:

Last ned bruksanvisning

Løsningen er å velge kvalitet

Løsningen blir da en ny, komplett portåpner. Du kan ikke bytte bare motorhode. Både motor og tilhørende skinne med kjede må skiftes ut.

Vi vil be deg velge en portåpner fra en solid og anerkjent leverandør:

Gå til vår portåpner-kalkulator

Mvh

Jonas Brenden
Daglig Leder
Portspesialisten AS